2013. január 12., szombat

Feketenadálytő kenőcs


Népiesen összeforrasztó fűnek nevezték ezt növényt. Törésekre, ficamra, zúzódásra, még nyílt sebekre is ajánlják a feketenadálytő krémet. A krém vagy a növényből készített tinktúra hasznos bedörzsölő reumás és ízületi fájdalmak esetén.
Egy másik módszer a feketenadálytő gyökérből kenőcs készítésére: 10 evőkanál friss gyökeret meg kell reszelni és 11 evőkanál megolvasztott zsiradékba (vaj, margarin, disznózsír) kell tenni, jól össze kell keverni egy fakanál segítségével, levesszük a tűzről, és lefedve 12 órát állni hagyjuk, felmelegítjük és leszűrjük gézen keresztül, hűtőszekrényben tároljuk.
Feketenadálytő kenőcs

Hozzávalók

25 g méhviasz
100-200 g napraforgó vagy olíva olaj
50 g szárított feketenadálytő gyökér

Elkészítés

Hasonlóan készítjük, mint a körömvirág krémet. Vagy néhány hétre napos helyre tesszük a zárt üvegben lévő gyökeret olíva olajjal, vagy nagyon kis lángon, gőz fölött pár órát letakarva főzzük. Ezután hozzáolvasszuk a méhviaszt, és kész is.



Forrás - lukreciakencei.hu

2 megjegyzés:

  1. Pontatlan magyarázat !
    - Friss gyökérről van szó, majd a hozzávalókban szárított port emleget ! Mi ez ? ...

    VálaszTörlés